Enterprise Europe Network - Nederland

Get Digital: Go Green and be Resilient

Promoot uw digitale oplossing op Europees niveau en ontvang ondersteuning om uw bedrijf op te schalen.

De Russische agressie tegen Oekraïne heeft de internationale inspanningen op energieafhankelijkheid en veerkracht van de toeleveringsketen geheroriënteerd. In dit verband zal het directoraat-generaal Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en MKB, samen met de Europese Innovatieraad en het Uitvoerend Agentschap MKB, en DIGITAL SME, een catalogus opstellen van toonaangevende Europese bedrijven met use cases voor een veerkrachtigere industrie.

Via ons initiatief zullen we digitale oplossingen en bedrijfsmodellen onder de aandacht brengen die high-impact oplossingen kunnen bieden om de afhankelijkheid van olie, gas en externe grondstoffen te verminderen, evenals de veerkracht in de wereldwijde toeleveringsketen te vergroten. Ben je een start-up of MKB uit de EU, Oekraïne, Moldavië of Georgië met een innovatieve digitale oplossing op een gerelateerd gebied, meld je dan aan.

Kerstin Jorna, directeur-generaal Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en MKB: “We moeten het MKB actief ondersteunen om de digitale transitie te versnellen. Door middel van de serie ‘Get Digital’-workshops willen we ervoor zorgen dat toonaangevende digitale mkb’ers in Europa, Oekraïne, Moldavië en Georgië de interne markt kunnen gebruiken om digitale oplossingen op te schalen die al onze industrieën, waaronder onze vele mkb’ers, helpen groener en veerkrachtiger te worden. Onze interne markt is de beste hefboom om digitalisering te bevorderen en onze industrieën te helpen gedijen in de huidige mondiale context.

Waarom moet mijn bedrijf meedoen?

Wij zullen u helpen

  • promoot uw innovatieve digitale bedrijfsmodel en vergroot uw zakelijke bekendheid;
  • informatie, advies en ondersteuning krijgen voor toegang tot financiering, IE-registratie en -bescherming, duurzaamheid, digitalisering, toegang tot Europese bedrijfs- en innovatieondersteunende diensten en mentoring;
  • ontvang op maat gemaakte ondersteuning van Europese bedrijfs- en innovatieondersteunende diensten op basis van uw bedrijfsbehoeften, indien geselecteerd door de jury;
  • match met andere bedrijven van over het hele continent;
  • leer over en laat u inspireren door enkele van de toonaangevende oplossingen in het digitale ecosysteem;
  • mainstream en promoot uw digitale oplossing in de traditionele industrie (bijvoorbeeld door middel van matchmaking);
  • vind hulp bij het aanpakken van belangrijke zakelijke obstakels en barrières bij het opschalen van uw digitale bedrijfsoplossing;
  • informeer beleidsmakers over uw bedrijfsspecifieke behoeften

Hoe kunt u beginnen?

U kunt uw oplossing in de catalogus indienen, zodat u kunt deelnemen aan twee workshops.

De eerste ‘Get Digital: Go Green’-workshop zal zich richten op digitale oplossingen die het algehele energieverbruik binnen de bedrijfsvoering kunnen verminderen.

De tweede workshop ‘Get Digital: Be Resilient’ zal inzoomen op digitale oplossingen die de veerkracht van de toeleveringsketen van de Europese industrie ondersteunen.

Onze digitale catalogus

We zullen alle ingediende digitale bedrijfsoplossingen opnemen in de exclusieve digitale catalogus (zie onderstaande links). Een jury bestaande uit onafhankelijke investerings- en bedrijfsmanagers selecteert de meest impactvolle inzendingen die de kans krijgen om te presenteren tijdens de workshops.

Deze bedrijven zullen coaching op maat krijgen van experts van MKB-ondersteunende diensten die worden gefinancierd door relevante EU-programma’s op basis van de behoeften van het project van elk bedrijf. We zullen ook webinars organiseren voor alle bedrijven die in de catalogus zijn opgenomen om de belangrijkste MKB-ondersteunende diensten die door de EU worden aangeboden, te presenteren. De webinars zullen bedrijven informeren over hoe ze in contact kunnen komen met de experts die dergelijke diensten leveren en kunnen de mainstreaming van de oplossingen van hun bedrijf vergemakkelijken.

Aanmelden:

 

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.