Enterprise Europe Network - Nederland

Loading Events

Workshop AI Ideation met de Digital Hub Noordwest

8 July @ 16:00 - 19:30

In samenwerking met het Enterprise Europe Network organiseert de EDIH Digital Hub Noordwest de workshop AI Ideation bij de Hogeschool Utrecht op 8 juli. Verzamel je ideeën, ontwikkel ze en werk één uit. Tijdens de workshop ga je jouw idee voor AI in je bedrijf uitwerken met de hulp van experts. Na een introductie van wat AI inhoud en een aantal voorbeelden, ga je aan de slag met ideeën verkennen, testen en uitwerken. Dit vormt een mooie basis om vervolgens uit te bouwen tot nieuwe mogelijkheden.

Wat kan je met AI binnen jouw bedrijf?

AI kan vele toepassingen hebben dat een bijdrage kan leveren aan bedrijven. In de workshop wordt het zakelijk én dataperspectief verkend of AI iets voor jou is. Bijvoorbeeld om het grootste deel van de binnenkomende e-mails aan jouw klantenservice automatisch af te handelen. Of om te voorspellen wanneer machines preventief onderhoud nodig hebben, zodat je als ondernemer niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Benieuwd naar de ervaring van eerdere deelnemers? Paul Thuijs van Claassen, Moolenbeek & Partners deelt zijn ervaring.

Wat ga je doen in de workshop?

Leer meer over wat AI is en wat de basisprincipes zijn. Naast dat je een beter begrip krijgt over wat achter de term ‘Artificial Intelligence’ zit, krijg je ook een aantal concrete voorbeelden van de toepassing van AI in andere bedrijven. Met deze kennis ga je brainstormen waar je AI kan inzetten in jouw bedrijf en welke bedrijfsprocessen het meeste kunnen profiteren van AI. Je selecteert je beste idee op basis van haalbaarheid, impact en toegevoegde waarde en werkt het uit tot een uitvoerbaar plan. Dit doe je onder begeleiding van Mark Scholten en Joop Snijder die persoonlijk met je meedenken en je vragen beantwoorden.

Wat levert het op?

Na afloop van de workshop heb je een praktisch uitvoerbaar plan. We helpen je graag verder binnen de Digital Hub Noordwest. Zo kun je aan de slag in andere workshops, op testlocaties, in projecten met studenten van de HU met begeleiding van docenten of bij mkb-organisaties gespecialiseerd in AI.

Voor wie is de workshop geschikt?

De workshop is geschikt voor mkb-bedrijven die leergierig zijn en geïnteresseerd zijn in het toepassen van AI in hun eigen bedrijf. Je hoeft geen voorkennis te hebben over AI of ICT waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Bedrijven met 10 werknemers of bedrijven met een uitgebreidere organisatie, iedereen is welkom.

Wanneer en waar?

  • Datum: 8 juli 2024
  • Tijd: 16:00 tot 19:30
  • Waar: Hogeschool Utrecht op het Utrecht Science Park
  • Aantal plekken: Er kunnen maximaal 12 bedrijven meedoen in de workshop
  • Aantal deelnemers per bedrijf: 1 of 2 personen
  • Kosten: Deelnemen aan de workshop is kosteloos
  • Catering: Tijdens de workshop worden broodjes verzorgt

Aanmelden

Je kan je aanmelden via het formulier op de website van de Digital Hub Noordwest. Na je aanmelding neemt een Digital Business Developer van de Digital Hub Noordwest contact met je op om je doelen in kaart te brengen.

Share This Event

1484340
DD
DAYS
HH
HOURS
MM
MIN
SS
SEC

Details

Date:
8 July
Time:
16:00 - 19:30
Event Category:
Event Tags:
, , ,
Website:
https://edih-dhnw.nl/workshop-data-ai-studio-8-juli/

Venue

Utrecht Science Park
Heidelberglaan 11
Utrecht, Utrecht 3584 CS Netherlands
+ Google Map

Organizer

EDIH Digital Hub Noordwest
Email
info@edih-dhnw.nl
View Organizer Website

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.