Enterprise Europe Network - Nederland

DSC_5887aangepast

Bijna 200 deelnemers uit 16 Europese landen bezochten woensdag 3 juni in de Amsterdam ArenA het eerste Eurostars Summer Event. Het zomerevenement werd georganiseerd door het Eurostars programma bij RVO.nl. en het Enterprise Europe Network.

Het evenement is bedoeld voor mkb-bedrijven die zich bezig houden met technologie-ontwikkeling voor nieuwe projecten, processen of diensten. In totaal waren er ruim 150 bilaterale ontmoetingen tussen innovatieve Nederlandse mkb-bedrijven, buitenlandse bedrijven, kennisinstellingen, intermediairs, adviseurs en vertegenwoordigers van de Eurostars kantoren in Europa.

Oproep nieuwe voorstellen

Kansen die het Eurostars-programma kan bieden aan het Nederlandse bedrijfsleven en kennisinstellingen stonden centraal. Het ministerie van Economische Zaken, het internationale netwerk Eureka en RVO.nl riepen tijdens de opening van het evenement mkb-bedrijven op om gebruik te maken van de kansen. Algemeen directeur van RVO.nl Harmen Harmsma riep ondernemers op om voorstellen te doen voor nieuwe innovatieve projecten. Zijn doel is om in 2015 de grens van 200 Eurostars projecten te passeren. De eerstvolgende call sluit op 17 september aanstaande.

Ook Michel Vanavermaete, Programme Implementation Manager bij Eureka benadrukte het belang van investeren in Research & Development. Hij gaf hiervoor 3 aspecten aan die belangrijk zijn: goede samenwerking, innovatie en de wijze van neerzetten in de markt.

Odilia Knap, MT-lid Directie kennis en Innovatie (DG B&I) van het ministerie van Economische Zaken ziet innovatie vooral als middel voor krachtige oplossingen en economische groei. Het in de voorbereidingen meenemen van RVO.nl raadt zij dan ook aan. Het Eurostars label staat volgens haar voor excellence

Een stuk van de taart

In aanwezigheid van Harmen Harmsma, Odillia Knap en Michel Vanavermaete zijn ondernemers van goedgekeurde Eurostars-projecten uit 2014 in het zonnetje gezet. Deze ondernemers sneden samen met Harmsma, Knap en Vanavermaete een taart aan. Deze taart stond symbolisch voor het deel dat deze ondernemers uit de Europese regeling hebben gekregen. De ondernemers ontvingen ook een officieel certificaat.

Meer informatie over Eurostars

Met Eurostars stimuleren het ministerie van Economische Zaken en de Europese Commissie het onderzoekuitvoerende mkb om marktgerichte technologische ontwikkeling uit te voeren. Het doel is snellere ontwikkeling en groei van kleine bedrijven.

Heeft u belangstelling voor Eurostars of vragen over het programma? Raadpleeg dan de informatie over Eurostars op onze website of neem contact op met Arnold Meijer:

E arnold.meijer@rvo.nl

Zoekt u buitenlandse bedrijven of organisaties voor uw innovatieve project? Kijk dan bij Partners vinden in technologie of neem contact op met Michelle Lemmers:

E michelle.lemmers@rvo.nl

DSC_5992

 

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.