Enterprise Europe Network - Nederland

Vrijwel alles wat we dagelijks gebruiken, komt ook in de defensie-omgeving voor. Meestal zijn de eisen waaraan de producten moeten voldoen strenger, wat een grotere noodzaak tot innoveren vergt.

Defensie heeft naast de grote systemen als vliegtuigen, schepen en pantservoertuigen, ook vraagstukken in het cyberdomein, simulatie en training, onbemande systemen, ruimtevaarttechnologie, sensoren, artificial intelligence en gezondheidszorg.

Uw innovatieve bedrijf kan bijdragen aan het versterken van de Europese defensie-industrie en via deze projecten kunt u in contact komen met nieuwe industriële partijen en afnemers.

Op 15 april 2020 gaat de tweede ronde calls open in het European Defence Industrial Development Programme (EDIDP). In internationale consortia wordt gewerkt aan producten en technologie waar de Europese ministeries van Defensie hebben aangegeven behoefte te hebben. Het eindresultaat van projecten kent dus een korte afstand van de markt.

Tot en met dinsdag 1 december kunnen voorstellen worden ingediend in 15 verschillende calls en verspreid over 25 onderwerpen. De Europese Commissie heeft ruim € 160 miljoen beschikbaar om projecten te steunen met subsidie. Er is vrijwel zeker een onderdeel dat voor u van toepassing is!

Alleen organisaties die in de Europese Unie gevestigd zijn mogen deelnemen, waarbij het eigendom niet in handen is van partijen buiten de EU.

De calls staan open op de volgende onderwerpen:

 • Chemical Biological Radiological Nuclear (CBRN) detection capabilities and medical countermeasures
 • Underwater control contributing to resilience at sea
 • Cyber situational awareness and defence capabilities, defence networks and technologies for secure communication and information sharing
 • Space Situational Awareness (SSA) and early warning capabilities
 • Maritime surveillance capabilities
 • Upgrade of current and development of next generation ground-based precision strike capabilities
 • Ground combat capabilities
 • Air combat capabilities
 • Simulation and virtualisation tools and equipment for training, exercises, systems design, development and integration, testing and validation
 • Defence technologies supported by artificial intelligence
 • Innovative and future-oriented defence solutions

Op de website van RVO (binnenkort beschikbaar) en de website van de Europese Commissie is de volledige informatie te vinden voor de aankomende calls.

Bekijk de tekst van de call hier: edidp_call-texts-2020_en

Voor gratis advies en informatie kunt u contact opnemen met RVO.nl.

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.