Enterprise Europe Network - Nederland

slimme mobiliteit

Op 17 en 18 mei ontvingen AutomotiveNL en RVO ruim 40 gasten uit het Verenigd Koninkrijk. Bedrijven, groot en klein, en kennisinstellingen actief op het gebied van elektrisch connected en autonoom vervoer waren naar de Automotive Campus in Helmond gekomen.

Daar ontmoette ze ruim 40 vertegenwoordigers van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen.

Voor beide landen zijn er grote kansen op het gebied van connected, autonoom en elektrisch rijden. In de recent gepubliceerde “Automated Vehicles Readiness Index” van KPMG komt Nederland bijvoorbeeld uit de bus als “the world’s most autonomous vehicle-ready country”. Ook heeft Nederland de hoogste dichtheid van elektrische laadpunten ter wereld.

Voor de deelnemers was er een gevarieerde programma met presentaties van invloedrijke sprekers, interactieve discussies in drie thematische subgroepen en een-op-een gesprekken. Voor de Engelse delegatie was er op 18 mei een tour van de nieuwste faciliteiten en toekomstige technologieën bij TUe.

Bij de Enterprise Europe Network matchmaking waren er 60 een-op-een gesprekken van ieder een half uur. Deze hadden als doel om nieuwe kansrijke business- en onderzoekssamenwerking op te zetten. De eerste feedback was heel positief. Een aantal deelnemers hebben al aangegeven dat deze eerste discussies zullen leiden tot toekomstige samenwerking. Keith Budden Head of Business Development van Cenex zei bijvoorbeeld: “The visit has helped us identify potential partnerships with companies and research organisations both in the UK and the Netherlands. We are already progressing these new relationships in order to grow our business and create new jobs in the UK and in the Netherlands”.

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.