Enterprise Europe Network - Nederland

EU Enquete - uw mening over de Europese Halfgeleider Industrie

Op 8 februari 2022 heeft de Europese Commissie de “European Chip Act voorgesteld. Het voorstel beoogt meer dan 43 miljard euro aan publieke en private investeringen te mobiliseren om de Europese industrie te helpen bij het voorkomen van, voorbereiden op en anticiperen op toekomstige verstoringen van de toeleveringsketen van halfgeleiders.

Om de Commissie te helpen deze overheidssteun te verlenen, werd een speciale Europese Chipsenquête gelanceerd om financiële en niet-financiële steun vorm te geven en te begeleiden. We zouden het zeer op prijs stellen uw stem te horen om ervoor te zorgen dat alle eisen van de industrie voldoende vertegenwoordigd zijn en adequaat kunnen worden aangepakt.

Daarom moedigen we uw organisatie aan om de European Chips Survey (https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EuropeanChipsSurvey) in te vullen om ons te helpen bij ons werk om zo goed mogelijk aan uw behoeften te voldoen. De deadline voor het reageren op de enquête is 20 maart 2022.

Wanneer u een organisatie bent die een belang heeft in de productie van halfgeleiders, of afgewerkte/verpakte halfgeleiderproducten koopt (bijvoorbeeld van groothandels), dan stellen we uw deelname zeer op prijs.

Alle verzamelde informatie is strikt vertrouwelijk en zal niet met derden worden gedeeld.

De European Chips Survey heeft tot doel informatie te verzamelen over de huidige en toekomstige vraag naar wafers en chips, evenals over andere behoeften van de industrie. Uw input zal beleidsmakers helpen bij het identificeren en richten van concrete acties, toezeggingen en investeringen die nodig zijn op regionaal, nationaal en Europees niveau.

Voor meer informatie over de Europese Chips Act kunt u terecht op:

       European Commission publishes stakeholder survey on European chip demand

       European Commission Proposes Chips Act

       State of the Union 2021, by President Ursula von der Leyen

       Alliance on Processor and Semiconductor Technologies

       The European Industrial Strategy

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.