Enterprise Europe Network - Nederland

Caroline-Couperus25 april 2015 – Wat is het Enterprise Europe Network?
Het Enterprise Europe Network (EEN) is een groot, wereldwijd netwerk met contactpunten die als doel hebben bedrijven te helpen bij het ondernemen over de grens. Het netwerk helpt bij het vinden van partners in het buitenland én helpt bij het beantwoorden van alle vragen die op je afkomen als je als MKB-er in het buitenland verder wilt. Zoals vragen over de Europese wet- en regelgeving, import en internationale bewerkstelliging.
Het netwerk bestaat al een jaar of 10, maar heeft in Noord-Nederland weinig bekendheid gekregen. Daar willen wij nu als Enterpise Europe Network Noord-Nederland verandering in brengen.

Wie zijn jullie?
Wij vormen met vijf partners samen het Enterprise Europe Network Noord-Nederland; Business Development Friesland, Healthy Ageing Campus, Energy Valley, Consortium voor Valorisatie en Ondernemerschap/ Cube050 en Water Alliance. Met deze partners hebben we een groot bereik in de sectoren die van belang zijn in Noord-Nederland. We werken intensief samen met Greenlincs, SNN, VNO-NCW MKB Noord, KvK, RVO Nederland, Hanzehogeschool Groningen en NHL. Wij breiden voortdurend ons netwerk in Noord-Nederland uit. Hierdoor hebben wij veel expertise in huis en kunnen allerlei ondernemers bij ons terecht; van loodgieter tot ICT’er en van exporteur tot festivalorganisator.
In ons ideaalbeeld weten ondernemers en organisaties die hen ondersteunen elkaar eenvoudig te vinden. ‘No wrong door’ is ons motto. Het maakt niet uit waar een ondernemer met een vraag of idee terechtkomt; hij wordt geholpen.

Wat doet het Enterprise Europe Network Noord-Nederland voor een ondernemer?
Enterprise Europe Network Noord-Nederland maakt samenwerkingen in het buitenland toegankelijker. Er zijn in totaal 600 contactpunten in ruim 40 landen aangesloten bij dit netwerk die allemaal worden ingezet bij het vinden van de juiste zakenpartner(s). In een bedrijfsprofiel geef je als ondernemer aan wat je zoekt of aanbiedt en welke landen je voorkeur hebben. Dit profiel wordt in een gezamenlijke database geplaatst, vervolgens gaan de EEN-adviseurs proactief op zoek naar een goede match.
Een zakenpartner vinden is nog maar het begin. Wij kunnen de ondernemer begeleiden bij allerlei vragen zoals eigendomsrechten of EU-financiering. Zo zijn er bijvoorbeeld informatiebijeenkomsten in samenwerking met SNN georganiseerd over de verschillende fondsen waar MKB’ers gebruik van kunnen maken om te innoveren.

Zijn jullie al begonnen?
Jazeker! De eerste profielen zijn opgesteld en de eerste bedrijven zijn al geholpen. Wij zijn aanwezig bij allerlei netwerkbijeenkomsten en organiseren met partners in het buitenland matchmakingevents. Binnenkort is de eerste bijeenkomst over subsidies bij SNN. Onze website www.een-north.nl is nog in ontwikkeling, maar daar is snel meer informatie op te vinden.

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.