Enterprise Europe Network - Nederland

In 2019 heeft Froozzoo b.v. uit Apeldoorn meegedaan aan het Exportise Talent Programma van de Hanzehogeschool Groningen. Hier is Froozzo in contact gekomen met EEN Noord die als expert partner betrokken was bij dit programma. Naar aanleiding van het contact heeft EEN Noord Nederland een profiel opgesteld voor Froozzoo en dit geplaatst in de internationale database van het Enterprise Europe Network. In dit profiel wordt bedrijf uit Apeldoorn gepresenteerd als duurzame organisatie dat voedsel koopt en verkoopt, dat niet via de reguliere kanalen kan worden verkocht, bijv. vanwege beperkingen qua grootte en vorm. Dit betreft producten die anders vernietigd zouden worden en zo voorkomt Froozzoo met haar businessmodel voedselverspilling en vernietiging.

Als onderdeel van de Batavia Days 2019, een netwerkevenement van de Enterprise Europe Network consortia uit Nederland, België en Duitsland, met als doel de samenwerking in de grensregio’s te versterken, wisselden de EEN-collega’s van EEN Nederland en Nord-Rhein Westfalen ideeën uit en werden Nederlandse profielen besproken. Marcel van der Kooi stuurde voor dit evenement het profiel van Froozzo naar de EEN NRW.Europe-adviseur Agnieszka Kaminska-Swiat, die hierbij meteen aan haar relatie Sampl dacht.

Sampl Fleischwaren Produktions & Vertriebs GmbH uit de Westfaalse stad Gütersloh verwerkt snijafval en B-goederen, die tijdens de productie op grote schaal worden geproduceerd. Bij Sampl worden de verse overgebleven goederen ook gebruikt om nieuwe producten te maken die verpakt en verkocht worden onder private labels. Het eerste contact met ZENIT en NRW.Europa was al in 2018, toen de algemeen directeur Achim Sampl deelnam aan de “internationaliseringswedstrijd” georganiseerd door ZENIT en werd geselecteerd als een van de vijf winnaars die vervolgens uitgebreide ondersteuning kregen bij internationalisering. De heer Sampl is ook bestuurslid van het Food Processing Initiative e.V., een van de stakeholders van NRW.Europe.

De verwerking van voedsel dat anders zou worden vernietigd, is bijzonder belangrijk voor Sampl. Hij is dus altijd op zoek naar zowel handels- en verkooppartners als leveranciers die hem kunnen ondersteunen.

De bedrijven hebben een soortgelijk bedrijfsmodel, maar concurreren niet, aangezien geen van beide producenten zijn en ze elkaar dus aanvullen. Nadat de twee bedrijven contact hadden gelegd, zagen de directeuren meteen dat er goede mogelijkheden waren voor samenwerking en voor langdurige samenwerking. Twee vrachtwagens met minipizza zijn al van Sampl naar Froozzoo gestuurd en er volgen er nog meer.

Met de samenwerking streven beide bedrijven de wens na om producten van goede kwaliteit te beschermen tegen afval en daarmee duurzaam en efficiënt te handelen.

Neem voor meer informatie over deze samenwerking gerust contact op via info@een-noord.nl

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.