Enterprise Europe Network - Nederland

Heeft u een techniek die bijdraagt aan de bestrijding van de corona crisis? Levert u medische apparaten of hulpmiddelen die de zorg- en welzijnssector juist nu extra ondersteunen? Of bent u een zorgverlener op zoek naar oplossingen waarmee u de zorgtaken in deze nieuwe realiteit goed kan blijven uitvoeren?

Verschillende partijen in Nederland zijn nationaal en internationaal bezig om nieuwe ideeën bij elkaar te brengen en als het kan te versnellen.

 

Nationaal

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is een initiatief gestart samen met een team van professionals uit ziekenhuizen, academische centra, leveranciers en producenten. Dit heet het ‘Landelijk Consortium Hulpmiddelen’ (LCH).

Het LCH heeft als doel om verschillende medische hulpmiddelen waar een tekort aan dreigt te ontstaan, in te kopen zonder winstoogmerk. Op de website van het LCH vindt u informatie en instructies om uw aanbod en vernieuwende oplossingen te melden. U kunt ook direct mailen naar: middelencorona@nfu.nl.

 

Internationaal

Het online platform ‘Zorg & Industrie samen tegen Corona’  wil de vele dringende en toekomstige noden uit de zorg- en welzijnssector matchen met het aanbod van bedrijven en onderzoeksinstellingen. Zowel in het binnen- als in het  buitenland. Het platform is opgezet door Flanders Care samen met het Enterprise Europe Network. Ook overheden, organisaties en federaties nodigen wij uit  zich op het platform aan te melden.

U kunt hier nuttige informatiebronnen en hulpmiddelen delen. Ook kunt u via dit platform gericht contact leggen en elkaar virtueel of telefonisch ontmoeten.

 

Financiering 

Het Zorg & Industrie samen tegen Corona platform biedt ook een overzicht van internationale financieringsmogelijkheden voor ondernemers, onderzoekers en zorgprofessionals in de bestrijding van het coronavirus. Deze initiatieven vindt u op de informatiepagina van het platform.

Bent u als Nederlandse partij geïnteresseerd in de Eureka Eurostars financiering? U vindt meer informatie over de Nederlandse voorwaarden op de Eureka call Covid-19 informatiepagina van RVO.

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.