Enterprise Europe Network - Nederland

aardappeldispensersysteem

Aardappelen verkopen maar dan anders. Geen zakken van 2,5 of 5 kilo maar, net als bij noten, zelf porties aftappen vanuit een dispensersysteem. Het is een oplossing die de route van oogst naar supermarkt verkort. In Noord-Europa slaat dat heel goed aan in de supermarkten, vertelt Olaf ter Haar. Voor het Enterprise Europe Netwerk (EEN) ondersteunt hij deze innovatie. Momenteel is hij op zoek naar een distributeur voor dit concept. Olaf: “De producent zoekt een samenwerkingspartner om het product richting de Benelux en Duitsland te brengen.”

In de betere supermarkten liggen groenten en fruit mooi gepresenteerd zodat ze voor klanten gemakkelijk te pakken zijn. In veel Noord-Europese supermarkten is dat ook zo voor wortelgewassen als aardappelen en uien. Het achterliggende logistieke deel is zo uitgedacht dat het voor het personeel makkelijk is om grote hoeveelheden van het laadperron in de supermarkt te verplaatsten.”Het product komt uit Zweden en het is daar een succes in diverse supermarkt ketens. Vanuit Scandinavië is het in Polen, Estland, Letland en Litouwen in de markt gezet”, vertelt Olaf verder. Omdat het een innovatieve manier is om AGF in een supermarkt te presenteren, helpt Enterprise Europe Network bij het vinden van nieuwe zakenpartners in de BeNeLux. In Nederland hebben we nog weinig belangstelling voor Agripo dus geïnteresseerde partijen kunnen wij in contact brengen met het Zweedse bedrijf”.

“Vanuit de sociale media is dit product opgepakt door de branchevereniging AGF.nl in een inter- en nationaal artikel en inmiddels hebben we positieve reacties ontvangen uit Italië en Turkije. Eerste gesprekken vinden binnenkort plaats tussen de fabrikant en deze bedrijven in Berlijn op de Fruit Logistica beurs.

Wilt u ook meer weten over dit presentatiesysteem kijk dan HIER op youtube . Uiteraard kunt u contact opnemen met Olaf ter Haar mocht ook u zakelijke mogelijkheden zien voor samenwerking. “

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.