Enterprise Europe Network - Nederland

Themapagina Digitalisering

Jouw eerste stappen naar digitalisering

Wil jij stappen zetten met digitalisering binnen je bedrijf? Dat kan door snel en slim gebruik te maken van (nieuwe) digitale oplossingen om het bedrijfsproces te verbeteren.

Je kunt ook digitale technologieën gebruiken om je businessmodel aan te passen, dit heeft vaak meer invloed op je business.

Om jouw digitaliseringsbehoefte snel en makkelijk in kaart te brengen kun je gebruik maken van een assessment tool met als uitkomst een adviesrapport op basis van jouw antwoorden, jouw bedrijfssituatie en sector. Met de tips en inzichten uit het rapport kun je meteen stappen zetten op het gebied van digitalisering binnen je bedrijf, bijvoorbeeld:  

 • Automatisering
 • Data verzameling en analyse
 • Online veiligheid
 • Online marketing & Sales

Vanuit het initiatief MKB Digitaal worden er door zgn. Digitale Werkplaatsen assessments aangeboden. Hieronder vind je 2 voorbeelden. Deze kun je natuurlijk ook gewoon gebruiken als je niet in een van deze regio’s bent gevestigd. Kijk voor een “Digital maturity assessment”  bijvoorbeeld eens op een van de onderstaande sites:

Wat zijn mogelijke aandachtsgebieden van digitalisering?

 • Social media
 • Mobile technologies
 • Software technologies
 • XR/VR/AR technologies
 • Cloud technologies
 • Big Data analytics
 • Internet of Things
 • Robots & automation
 • 3D print
 • Artificial Intelligence
 • Cyber security

Waarvoor kun je bij ons terecht?

 • Eerste (of vervolg) stappen

  We kunnen samen met jou de huidige stand van zaken met betrekking tot de digitale volwassenheid van de organisatie in kaart brengen en vervolgens eerste of vervolg stappen bepalen.

 • Overzicht geven en helpen bij de inzet van tools

  We hebben een groot aantal tools in kaart gebracht om de huidige digitale volwassenheid vast te stellen. We kunnen je op weg helpen met deze tools.

 • Doorverwijzen binnen ons netwerk

  Het Enterprise Europe Network maakt deel uit van een groot (inter)nationaal support netwerk. Vanuit ons netwerk kunnen we je verbinden met vele partijen die je kunnen helpen met kennis op die gebieden waar jij voor jouw organisatie behoefte aan hebt.

 • Kennis van ondernemersfaciliteiten

  Wij kunnen je helpen om de juiste regelingen die voor jouw organisatie relevant zijn in kaart te brengen.

Interessante links

Interessante Webinars over digitale onderwerpen

Op de site van de RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid zijn een aantal interessante webinars te vinden over uiteenlopende onderwerpen, zoals ChatGPT, Slimmer werken met MS Office, CyberSecurity, Digitalisering in de zorg en nog veel meer.

Aan de slag met Smart Industry

Ontdek de innovatiemogelijkheden voor jouw organisatie om een volgende stap te zetten in verdienvermogen, innovatiekracht, strategische autonomie en een toekomstbestendige industrie. Klik hier voor de website van Smartindustry.nl

 

Werk jij digitaal veilig?

Om veilig online te ondernemen moet je tijd investeren in je cyberveiligheid. Maar waar begin je? Met deze checklist zie je wat je minimaal zou moeten doen om cybercriminelen zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Hoeveel punten kun jij al afvinken?

Klik hier voor de KvK Digitaal veiligscan

 

Digitale werkplaatsen

Een Digitale Werkplaats is een (digitale) plek waar je als ondernemer in jouw regio terecht kan om je eerste stap te zetten met digitaliseren. Bereik je klanten beter, werk efficiënter, verhoog je winst of pas je aan, aan deze uitdagende (digitale) tijd. Als ondernemer word je geholpen door studenten uit het hbo, mbo of wo, die samen met docenten en experts, op maat een oplossing voor je vraag zoeken. Klik hier voor meer informatie.

Wat is digitale transformatie?

Wat is digitale transformatie in de praktijk? Digitale transformatie is het overschakelen op en het doelmatig gebruiken van digitale middelen ter verbetering van de prestaties. De digitale transformatie betekent … Lees verder

 

Social Engineering: kan het jou overkomen?

Ddatalekken, social engineering en cybercrime zijn in het nieuws. Helaas zijn steeds vaker ook MKB organisaties het slachtoffer van cybercrime.

Hoe kun je voorkomen dat jij het slachtoffer wordt van Cybercrime?

Klik hier voor meer informatie over social engineering

 

Nederland.ai

Een open Community met informatie over kunstmatige intelligentie.

Nederland.ai uw bron en startpunt voor uw kunstmatige intelligentie uitdagingen

Klik hier voor meer informatie.

Hightech en ICT:  internationale kansen

Bent u actief in de sector ICT en wilt u uitbreiden naar een nieuwe buitenlandse markt? Op deze pagina vindt u veelbelovende landen, uitgebreide marktrapporten, relevante evenementen en een inspirerend succesverhaal. 

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.