Enterprise Europe Network - Nederland

Brexit Adjustment Reserve (BAR)

Ben je als ondernemer zakelijk geraakt door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie (EU)? Om je hierbij te ondersteunen, stelt de EU geld beschikbaar. Dat is de Brexit Adjustment Reserve (BAR).

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert de BAR uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). De regeling bestaat uit meerdere onderdelen, bedoeld voor internationale ondernemers. Bekijk op deze pagina welke ondersteuning beschikbaar is.

EU-Handelsprogramma voor internationale ondernemers

Het EU-Handelsprogramma ondersteunt ondernemers die getroffen zijn door Brexit bij het verbreden van hun afzetmarkten. Meld je direct aan om je netwerk uit te breiden, nieuwe kennis en vaardigheden op te doen en kosteloos toegang te krijgen tot praktische dienstverlening.

Lees meer over het EU-Handelsprogramma

Compensatieregelingen voor internationale ondernemers

Er komen twee compensatieregelingen om ondernemers tegemoet te komen in de aanpassingskosten door Brexit. De ene regeling heeft betrekking op aanpassingskosten die al gemaakt zijn. De andere biedt een tegemoetkoming voor nog te maken aanpassingskosten.

Lees meer over de compensatieregelingen

 

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.