Enterprise Europe Network - Nederland

Afgelopen week bracht ik een bezoek aan De Halm. Officieel heet het bedrijf ‘Graanpletterij De Halm’ maar in de winkel worden de producten onder de merknaam ‘Meesters van De Halm’ verkocht.
Graanpletterij is één van de grondleggers van het verwerken van biologische granen,  en al meer dan 40 jaar produceren ze biologische granen, muesli en crunchy van hoofdzakelijk Nederlandse bodem.Het bedrijf uit het Brabantse Heeswijk-Dinther groeit nog steeds! Onlangs is een nieuw modern pand geopend waar o.a. hun belevingsruimte is en de moderne verpakkingslijnen staan.De hele productielijn is daarmee onder één dak: van de onbewerkte granen, tot de zakjes biologische muesli zoals ze in de winkelschappen liggen. Hun granen en ‘pseudo’granen (o.a. boekweit en quinoa)  worden tevens naar Europa en ver daarbuiten geëxporteerd.

Hoe komt de biologische muesli tot stand?
In een notendop: de biologische granen worden eerst geschoond, via een speciale behandeling van hun pelletje ontdaan, bevochtigd en daarna geplet tot vlokken, die in de muesli verwerkt worden.Ook de restproducten krijgen een bestemming: ze worden o.a. gebruikt voor veevoer of voor het opwekken van groene stroom.

De Halm produceert ook glutenvrije producten op een aparte pletlijn. Naast producten onder hun eigen merk, wordt bij De Halm ook private label geproduceerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annemarie.Destree@rvo.nl

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.