Enterprise Europe Network - Nederland

brazil

 

 

 

 

Graag komen wij in contact met nog meer Nederlandse bedrijven die actief zijn op de terreinen bio-energie/bio-based economy, windenergie, zonne-energie en smart grids en die de markt in Brazilië willen verkennen of betreden.

Op dit moment is Brazilië de zevende economie ter wereld. Het land heeft de laatste jaren een hoge economische groei doorgemaakt. De sociaaleconomische programma’s van de overheid hebben geresulteerd in een groeiende middenklasse die de consumptiemarkt betreedt. Een groeiende middenklasse betekent ook een toename in de vraag naar energie. Een betrouwbare energievoorziening is belangrijk voor zowel de productieve sector als de consument.

De Braziliaanse energiemix wordt beschouwd als één van de schoonste ter wereld. Deze wordt voor wat betreft elektriciteit gedomineerd door waterkracht. Daarnaast vervult bio-energie een belangrijke rol in de Braziliaanse energiehuishouding. De Braziliaanse overheid streeft, om meerdere redenen, naar een grotere diversificatie van de energiemix. Windenergie en zonne-energie gaan in toenemende mate een belangrijke rol spelen in de elektriciteitsopwekking van Brazilië.

Voor de inpassing van al deze decentrale energie opwekkers in het elektriciteitsnetwerk zijn ook slimme technologieën nodig. Dit biedt kansen voor de Nederlandse bedrijven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kees Mokveld via kees.mokveld@rvo.nl of 088-6022313 (graag voor 15 oktober)

 

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Succesverhaal – Untire – meer energie bij kanker

Kanker gerelateerde vermoeidheid (CRF) treft miljoenen kankerpatiënten en overlevenden. Nu is er een mobiele app, Untire, beschikbaar als een stap-voor-stap gids om de onophoudelijke vermoeidheid veroorzaakt door kanker en de bijbehorende behandelingen te verminderen en te helpen energie en levenskwaliteit terug te krijgen.

Succesverhaal – Illuxtron

Hoe kun je zakenpartners vinden met hulp van het Enterprise Europe Network? EEN partner Impuls Zeeland en Illuxtron hebben hier een mooie video over gemaakt.

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.