Enterprise Europe Network - Nederland

 

Buitenlandnetwerk

U bent ondernemer en u wilt een nieuwe markt gaan betreden. Maar hoe pakt u dit goed aan? Waar moet u in dit specifieke land rekening mee houden? Wat moet u in dit land doen om uw kansen te verzilveren? Ieder uur van de dag, zijn de kantoren van het ministerie van Buitenlandse Zaken ergens in de wereld actief voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Via een netwerk van ruim 150 posten ondersteunen zij Nederlandse ondernemers met informatie en contacten. Bent u ondernemer en zoekt u informatie over de lokale wetgeving in het buitenland? Of over instanties die u kunnen helpen bij uw onderneming? Het netwerk van ambassades, consulaten en NBSO’s informeert u graag over de lokale manier van zakendoen en plaatselijke wetgeving. Maar ook over vakbeurzen, brancheorganisaties, andere netwerken en instanties in het buitenland. Zo legt u sneller contacten met potentiële agenten, distributeurs en producenten.

Netherlands Business Support Offices (NBSO’s)

Voor hulp in economische groeigebieden kunt u ook goed terecht bij de Netherlands Business Support Offices (NBSO’s). NBSO’s zijn gevestigd in opkomende regio’s waar veel kansen liggen voor Nederlandse bedrijven. Ze helpen u om deze kansen te verzilveren.

Innovatie Attaché Netwerk (IA-Netwerk)

Het Innovatie Attaché Netwerk helpt Nederlandse bedrijven en instellingen aan internationale Research en Development (R&D)-contacten. Het netwerk signaleert kansen voor R&D en helpt de Nederlandse concurrentiekracht in het buitenland te versterken. De Innovatie Attachés werken vanuit ambassades en consulaten.

Landbouwraden

De Landbouwraden en landbouwattachés behartigen de belangen van landbouw, voedselzekerheid, visserij en natuur binnen het buitenlandnetwerk.

Benieuwd naar wat o.a. het Ambassadenetwerk voor uw onderneming kan betekenen? Neem dan contact op met het Enterprise Europe Network.

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.