Enterprise Europe Network - Nederland

Donderdag 14 september sloot de 8e call in Eurostars. In totaal zijn er 415 internationale samenwerkingsvoorstellen ingediend, waarvan 106 met één of meer Nederlandse deelnemers. Hiermee komt Nederland op de tweede plaats, na Duitsland, als het gaat om het aantal indieningen.

De top 5 wordt gecompleteerd met Zwitserland (80), Spanje (72) en Frankrijk (70). Maar liefst 68 voorstellen wordt getrokken door het Nederlandse MKB. Hiermee is Nederland koploper.

Van de in totaal 150 Nederlandse projectpartners komt bijna 75% uit het MKB en bijna 25% is afkomstig vanuit de kennisinfrastructuur. De meeste voorstellen betreffen innovaties in de LSH of ICT/Elektronica sectoren. De Nederlandse partijen werken samen met bedrijven en kennisinstelling uit 25 verschillende landen. In de meeste gevallen is er een partner uit Duitsland betrokken, maar er wordt ook veel samengewerkt met Zwitserland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, België en de Scandinavische landen. Op dit moment worden de projectvoorstellen geëvalueerd. De uitslag volgt vlak voor Kerst.

Meer informatie: Arnold Meijer

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.