Enterprise Europe Network - Nederland

Catalogus met beschikbare Europese marktoplossingen op het gebied van hernieuwbare energie, energie-efficiëntie en energiebesparing

Vanwege de huidige situatie van hoge energieprijzen staan kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) in heel Europa onder grote druk om hun energieverbruik te verminderen, energie-efficiënter te worden en/of gebruik te maken van klimaat neutrale hernieuwbare energie ter vervanging van schadelijke fossiele brandstoffen. Niet alleen Europese MKB-bedrijven moeten strategieën ontwikkelen om de nodige transitie van hun energiesystemen vorm te geven; dit geldt nog sterker voor energie-intensieve industrieën, steden en gemeenten.

Oplossingen om aan deze behoeften te voldoen, bestaan al en zijn beschikbaar op de markt, dankzij het enorme innovatiepotentieel en de responsiviteit van Europese MKB-bedrijven.

Leden van de “EEN Energy Task Force” en andere energie-experts van het Enterprise Europe Network hebben daarom besloten om de technische en service gerichte oplossingen te verzamelen die worden aangeboden door innovatieve MKB-bedrijven in heel Europa. De oplossingen sluiten perfect aan bij de dringende behoeften van energie-intensieve industrieën, MKB-bedrijven, steden en gemeenten.

In deze catalogus worden ongeveer 70 slimme oplossingen gedeeld. U kunt er gebruik van maken en deze verder delen onder ondernemingen, openbare instellingen en belanghebbenden.

Naast de technische en service-oplossingen is er ook informatie beschikbaar over EU-financieringsmogelijkheden die de uitvoering van energie-efficiënte/energiebesparende maatregelen en/of hernieuwbare energieën ondersteunen. Als u vragen heeft, neem dan contact op met de personen die onderaan de profielen in de catalogus worden vermeld, of met uw Enterprise Europe Network-adviseur In Nederland:

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.